Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Nu ook al gelekt: het gescheurde condoom van Assange

Wired.com meldt dat een bestand met 100 pagina’s informatie over het strafonderzoek van de Zweede politie naar de Julian Assange zijn uitgelekt.
Het condoom werd bewaard door de vrouw met wie Assanga het bed deelde:

Miss A. saved the broken condom from her encounter for a week while Assange stayed in her flat in Stockholm, and then turned it over to police once the criminal investigation began. A Xeroxed photo of the condom is in the file. Police forensics examiners were unable to obtain a DNA sample from the condom.

Eerder lekte ook al de aanklacht tegen Assange uit. Assange is in Groot-Brittannië. Hij heeft huisarrest en vecht uitlevering aan Zweden aan.