Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

NS past dienstregeling aan vanwege aanstaande storm

De NS past de dienstregeling voor de komende dagen aan vanwege de stormachtige weersomstandigheden die volgens het KNMI op komst zijn. Reizigers kunnen te maken krijgen met extra reistijd en een extra overstap, zo laten de Spoorwegen vanavond weten.

Het noordwesten van Nederland heeft vermoedelijk vanaf komende nacht te kampen met zware windstoten van maximaal 85 kilometer per uur. De harde wind houdt ook morgen aan. Het KNMI voorspelt dat morgenavond windstoten van negentig kilometer per uur kunnen voorkomen.

Minder intercity’s tussen Zaandam en Alkmaar
De NS en ProRail nemen maatregelen om hinder op het spoor te voorkomen. Door de storm kunnen bomen of takken op het spoor waaien en kunnen bovenleidingen mogelijk breken. Uit voorzorg rijden er tussen Zaandam en Alkmaar minder intercity’s. Mensen die de intercity pakken tussen Utrecht en Alkmaar moeten extra overstappen op Amsterdam Centraal en lopen een kwartier tot een half uur vertraging op.