Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Mensenrechten

Kritiek Europa op gezinsbeleid

De Raad van Europa heeft kritiek op het Nederlandse beleid voor gezinshereniging. Mensen die hun gezin naar Nederland willen halen moeten voldoen aan „onredelijke” eisen, volgens commissaris voor de mensenrechten Hammarberg van de raad. Hij hekelde het feit dat Nederland de Europese richtlijnen op het gebied van gezinshereniging wil aanpassen. Ook wees hij er op dat in veel landen aanvragen expres worden vertraagd. Hij maakte zijn opmerkingen over Europese landen in het algemeen, maar noemde Nederland als eerste. (Novum)