Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

KNVB en Bayern leggen ruzie bij over Robben

Als compromis speelt het Nederlands elftal oefenduel in München.

De KNVB en Bayern München hebben hun geschil over Arjen Robben bijgelegd. Beide partijen spraken als compromis af een oefenwedstrijd tussen het team van trainer Louis van Gaal en het Nederlands elftal op 22 mei 2012 als voorbereiding op de eventuele deelname aan het Europees kampioenschap voetbal. Het duel zal in München worden gespeeld. Bij Robben, die met Oranje zal meedoen, werd begin augustus een zware spierblessure geconstateerd, nadat hij met het Nederlands elftal tot en met de finale een groot deel van het WK in Zuid-Afrika had gespeeld. Pas na de winterstop was hij weer in staat te voetballen.

Bayern had geen gebruikgemaakt van de FIFA-bijdrage om de linksbenige aanvaller te verzekeren. Toch eiste de Zuid-Duitse club een schadevergoeding van de KNVB. De voetbalbond stelde na wat gesteggel voor een oefenwedstrijd te spelen. Maar de KNVB voelde er niets voor om Bayern alle inkomsten te gunnen. Een aantal weken hoorde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen niets. Nu heeft Bayern München laten weten in te stemmen met het compromis. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zegt op de site van de club, met een verwijzing naar andere internationals die tijdens interlands geblesseerd raken, blij te zijn dat het geschil uit de wereld is. „Goed voor de voetbalfamilie dat we een bevredigende oplossing hebben gevonden.” Van Oostveen stelt dat beide partijen anders nooit uit de discussie waren gekomen. „Daarom was het beter naar een dergelijke oplossing te zoeken. Wij verheugen ons op ein tolles Freundschaftsspiel in München.” (NRC)