Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Kranten

Kleren maken de man

Manlief heeft inkopen gedaan tijdens de opruiming. Het resultaat is onder meer een overhemd, type houthakkersshirt in een vrolijke, rode ruit. Tevreden verdwijnt hij achter zijn krant. Dochter (10) komt binnen en ziet direct de kleren hangen. „Wat is dit?” roept ze uit. „Nieuwe kleren voor mij, antwoordt haar vader vanachter de krant, gekocht in

Manlief heeft inkopen gedaan tijdens de opruiming. Het resultaat is onder meer een overhemd, type houthakkersshirt in een vrolijke, rode ruit. Tevreden verdwijnt hij achter zijn krant.

Dochter (10) komt binnen en ziet direct de kleren hangen. „Wat is dit?” roept ze uit.

„Nieuwe kleren voor mij, antwoordt haar vader vanachter de krant, gekocht in de opruiming. Vind je ze mooi?”

Dochter bekijkt aandachtig de kleren en voelt de stof. Het overhemd heeft al haar aandacht. Zelfs het prijskaartje wordt bestudeerd.

„Best duur voor een picknickkleed”.

Karin Philips