Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Klagers: uitstel proces-Wilders

De klagende partijen in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders willen het nieuwe proces uitstellen. De advocaat van de klagers, Ties Prakken, stapte naar het gerechtshof omdat hij het oneens is met de eis tot vrijspraak, die het Openbaar Ministerie vorig jaar formuleerde. Dat meldde de NOS gisteren. Wilders maakte gisteren bekend dat hij rechter Tom Schalken als getuige wil horen. Schalken is een van de raadsheren van het hof dat justitie opdroeg om Wilders te vervolgen. Aanstaande maandag zou het nieuwe proces van start gaan. (NRC)

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het bericht Klagers: uitstel proces-Wilders van gisteren staat een verkeerde verwijzing. Ties Prakken, advocaat van de klagers is een vrouw, maar het bericht spreekt over ‘hij’.