Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

In beeld: Tahrir-plein gisteravond en vanmorgen

Anti-government demonstrators carry an injured man at a makeshift medical triage station at Tahrir square in Cairo February 2, 2011. Backers of President Hosni Mubarak, throwing petrol bombs, wielding sticks and charging on camels and horses, attacked protesters in Cairo on Wednesday after the army told reformists demanding the president quit to go home. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh (EGYPT - Tags: CIVIL UNREST POLITICS IMAGES OF THE DAY)
Anti-government demonstrators carry an injured man at a makeshift medical triage station at Tahrir square in Cairo February 2, 2011. Backers of President Hosni Mubarak, throwing petrol bombs, wielding sticks and charging on camels and horses, attacked protesters in Cairo on Wednesday after the army told reformists demanding the president quit to go home. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh (EGYPT - Tags: CIVIL UNREST POLITICS IMAGES OF THE DAY) Een gewonde anti-Mubarak demonstrant wordt afgevoerd, gisteravond op Tahrir plein. Foto Reuters / Amr Abdallah Dalsh

Na de clash tussen pro- en anti-Mubarak demonstranten gisteren op en rond Tahrir-plein is er onzekerheid wat vandaag zal brengen. Duidelijk is dat de betogers van beide kampen zich weer op het plein hebben gemeld. De menigte zwelt daar al behoorlijk aan, maar ook het leger laat zich meer zien.

Lees meer over de gebeurtenissen in Egypte.

Anti-Mubarak betoger in gebed op Tahrir-plein gisteravond. Foto Reuters / Amr Abdallah DalshAnti-Mubarak betoger in gebed op Tahrir-plein gisteravond. Foto Reuters / Amr Abdallah Dalsh

Pro-Mubarak demonstranten (benden in beeld) gisteravond. Foto AP / Lefteris PitarakisPro-Mubarak demonstranten (benden in beeld) gisteravond. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Een brandbom op Tahrir-plein. Foto AP / Lefteris PitarakisEen brandbom op Tahrir-plein. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Een pro-Mubarak demonstrant, vastgehouden door anti-regeringsbetogers. Foto Reuters / Amr Abdallah DalshEen pro-Mubarak demonstrant, vastgehouden door anti-regeringsbetogers. Foto Reuters / Amr Abdallah Dalsh

Onder in beeld de pro-Mubarak betogers, bovenaan de anti-Mubarak demonstranten. Foto AP / Lefteris PitarakisOnder in beeld de pro-Mubarak betogers, bovenaan de anti-Mubarak demonstranten. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Relatieve kalmte op Tahrir-plein vanmorgen. Foto AP / Lefteris PitarakisRelatieve kalmte op Tahrir-plein vanmorgen. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Een anti-regerigsbetoger die de nacht heeft doorgebracht op Tahrir-plein, vanmorgen. Foto Reuters / Amr Abdallah DalshEen anti-regerigsbetoger die de nacht heeft doorgebracht op Tahrir-plein, vanmorgen. Foto Reuters / Amr Abdallah Dalsh

Anti-Mubarak betogers vanmorgen op Tahrir-plein. Foto Reuters / Amr Abdallah DalshAnti-Mubarak betogers vanmorgen op Tahrir-plein. Foto Reuters / Amr Abdallah Dalsh

Tahrir-plein vanmorgen, waar veel mensen de nacht door hebben gebracht. Foto AP / Lefteris PitarakisTahrir-plein vanmorgen, waar veel mensen de nacht door hebben gebracht. Foto AP / Lefteris Pitarakis

Tahrir-plein, vanmorgen. Foto AP / Lefteris PitarakisTahrir-plein, vanmorgen. Foto AP / Lefteris Pitarakis