Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

In beeld: Chinees Nieuwjaar wereldwijd gevierd

Kinderen dragen haarbandjes met konijnenoren en kijken naar festiviteiten in het teken van het Chinese Nieuwjaar in Manila's Chinatown op de Filipijnen.
Kinderen dragen haarbandjes met konijnenoren en kijken naar festiviteiten in het teken van het Chinese Nieuwjaar in Manila's Chinatown op de Filipijnen. Foto AP / Bullit Marquez

Chinezen vieren vandaag Chinees Nieuwjaar. Het nieuwe jaar staat in het teken van het konijn.

Filipijnen dragen een Chinese draak en lopen in een parade door Manila’s Chinatown. Foto AP / Aaron FavilaFilipijnen dragen een Chinese draak en lopen in een parade door Manila’s Chinatown. Foto AP / Aaron Favila

Konijnensouvenirs worden verkocht in de metro in Manila. Foto Reuters / Romeo RanocoKonijnensouvenirs worden verkocht in de metro in Manila. Foto Reuters / Romeo Ranoco

Filipijnse drakendansers op de beursvloer van de Philippine Stocks Exchange in Makati, Manila’s financieel district. Foto Reuters / Erik De CastroFilipijnse drakendansers op de beursvloer van de Philippine Stocks Exchange in Makati, Manila’s financieel district. Foto Reuters / Erik De Castro

Het Dynasty Wanxin Hotel in Shenyang, in het noordoosten van China, staat in brand. De brand zou zijn begonnen door vuurwerk om het nieuwjaar te vieren. Foto APHet Dynasty Wanxin Hotel in Shenyang, in het noordoosten van China, staat in brand. De brand zou zijn begonnen door vuurwerk om het nieuwjaar te vieren. Foto AP

De laatste vlammen uit het Dynasty Wanxin hotel worden door een brandweerman geblust. Foto APDe laatste vlammen uit het Dynasty Wanxin hotel worden door een brandweerman geblust. Foto AP

Een Chinees kind houdt een konijnenballon vast bij een tempel in Chengdu, in de Chinese provincie Sichuan. Foto AFP / Gou YigeEen Chinees kind houdt een konijnenballon vast bij een tempel in Chengdu, in de Chinese provincie Sichuan. Foto AFP / Gou Yige

Artiesten in kostuum bidden voor geluk op de eerste dag van Chinees Nieuwjaar bij de Yumagang tempel in de provincie Sichuan. Foto Reuters / Christina HuArtiesten in kostuum bidden voor geluk op de eerste dag van Chinees Nieuwjaar bij de Yumagang tempel in de provincie Sichuan. Foto Reuters / Christina Hu

Een kind in een gehuurd kostuum in de stijl van de Qing-dynastie in Beijing. Foto Reuters / Grace LiangEen kind in een gehuurd kostuum in de stijl van de Qing-dynastie in Beijing. Foto Reuters / Grace Liang

Indonesische artiesten doen onderwater een leeuwendans in Ocean World in Jakarta, Indonesië. Foto AP / Achmad IbrahimIndonesische artiesten doen onderwater een leeuwendans in Ocean World in Jakarta, Indonesië. Foto AP / Achmad Ibrahim

Mensen brengen offers aan Boeddha in een Chinese tempel in Jakarta’s Chinatown. Foto AFP / Romeo GacadMensen brengen offers aan Boeddha in een Chinese tempel in Jakarta’s Chinatown. Foto AFP / Romeo Gacad

Taiwanezen met wierrookstokjes in de hand bidden tijdens het Chinese Nieuwjaar in de Lungshan tempel in Taipei. Foto Reuters / Pichi ChuangTaiwanezen met wierrookstokjes in de hand bidden tijdens het Chinese Nieuwjaar in de Lungshan tempel in Taipei. Foto Reuters / Pichi Chuang