Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Heerenveen: akkoord over Bas Dost is fabeltje

Want Ajax wilde ook vlak voor deadline niet voldoende betalen.

Eredivisieclub SC Heerenveen ontkent dat er voor het verstrijken van de transferdeadline een mondeling akkoord met Ajax is bereikt over een overgang van Bas Dost. Gisteren meldde De Telegraaf dat dat wel zo was. De krant baseerde zich op Dosts zaakwaarnemer Rob Jansen. Heerenveen verwijst die berichten naar het rijk der fabelen. „Er bestond geen overeenstemming tussen Heerenveen en Bas Dost en geen overeenstemming tussen Heerenveen en Ajax.” De Friese club stelt dat Ajax niet akkoord ging met een voorstel 4,75 miljoen euro voor Dost te betalen. De Friezen hebben een brief naar Jansen en Ajax gestuurd om hun verontwaardiging te uiten „over het feit dat dit standpunt nu wordt ingenomen”. (Novum)