Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

Zes doden en dertig gewonden bij explosie in Ankara

Screenshot NTV TV Turkije
Screenshot NTV TV Turkije

Door een explosie op een industriegebied in Ankara zijn zes mensen om het leven gekomen en minstens dertig mensen gewond geraakt.

De explosie vond volgens de Turkse tv rond 11.00 uur plaats in een vier verdiepingen tellend Industrie en Handel Centrum, het Ostim Mega Center. In het centrum zouden ongeveer 60 mensen werkzaam zijn. Twee verdiepingen van het pand zijn ingestort (live beelden). Ongeveer vijf mensen zouden nog vast onder het puin zitten.

De lokale burgemeester Fethi Yasar zei tegen de televisiestations dat gas- of zuurstoftanks waarschijnlijk de oorzaak van de explosie zijn. De zaak wordt momenteel onderzocht. Door de explosie is de glazen gevel van de voorkant van het gebouw bijna geheel weggeblazen (video).