Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Geopolitiek

Eurozone werkt nauwer samen

Duitsland zegt overeenstemming bereikt te hebben met Frankrijk over nauwere economische coördinatie in de eurozone. Tot de maatregelen om de Europese schuldencrisis te bestrijden, behoort vermoedelijk ook versoepeling van de regels om het Europese noodfonds van 440 miljard euro in te zetten. Dat kan in de praktijk nu maar 250 miljard euro uitlenen. Een hoge Duitse regeringswoordvoerder zei gisteren te verwachten dat de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het plan vrijdag op een extra EU-top presenteren. (Reuters)