Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Eredoctor Peter van Straaten verstript

Beeld: Mare

Cartoonist Peter van Straaten is binnenkort eredoctor. Aanleiding voor de cartoonisten van het Leids universitair weekblad Mare om hun versie van Peter van Straaten te tekenen.

Van Straaten (75) krijgt aanstaande dinsdag, op de 436e dies natalis van de Leidse universiteit, een eredoctoraat voor de ‘scherpzinnige wijze waarop hij mensen en maatschappelijke verschijnselen observeert en analyseert, en gedrags- en denkprocessen blootlegt’.

Beeld: Mare / SilasBeeld: Mare / Silas