Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Eerste goal Luís Suarez in shirt van FC Liverpool

REFILE - CORRECTING ID OF ANDY WILKINSON Liverpool's new signing, Luis Suarez (L), scores past Stoke City's Andy Wilkinson during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, February 2, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER). NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000
REFILE - CORRECTING ID OF ANDY WILKINSON Liverpool's new signing, Luis Suarez (L), scores past Stoke City's Andy Wilkinson during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, February 2, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER). NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 REUTERS

Oud-Ajacied Luís Suarez heeft gisteren in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club Liverpool meteen gescoord. De Uruguayaanse aanvaller werd afgelopen vrijdag voor ruim 26 miljoen euro door het Engelse Liverpool overgenomen van Ajax.

Suarez kwam na een uur spelen in het veld. Nog geen twintig minuten later omspeelde hij op aangeven van Dirk Kuijt de doelman van Stoke City, waarna zijn inzet via het been van verdediger Andy Wilkinson in het doel belandde.

Liverpool stond op dat moment al op voorsprong door een doelpunt van de Portugees Raul Meireles. Ondanks de 2-0 overwinning op Stoke City blijft het dit seizoen teleurstellende Liverpool zevende in de Premier League.

Trainer Kenny Dalglish reageerde na afloop verheugd over het debuut van zijn nieuwe aanvaller. „Hij heeft nog niet eens de kans gehad om met ons te trainen doordat zijn werkvergunning nog niet in orde is. Hij kwam vanavond direct in het team terecht. Als hij met de jongens gaat trainen, ben ik er zeker van dat hij zich nog kan verbeteren.”

Ibrahim Afellay heeft gisteren zijn eerste doelpunt gemaakt voor FC Barcelona. De oud-PSV’er hielp de Catalaanse club aan een 3-0 bekerzege bij Almeria. Barcelona had het eerste duel vorige week met 5-0 gewonnen. Om die reden werd een aantal vedetten rust gegund en mocht de vaste invaller Afellay nu een hele wedstrijd spelen. In de finale van de Copa del Rey stuit Barcelona op Madrid of Sevilla. (AP, Novum)