Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Boekenclub ECI sluit alle winkels

Boekenclub ECI sluit uiterlijk 1 juli alle 18 winkels. Dat staat in een brief die naar het personeel is gestuurd.

Dat meldt de NOS vanmiddag. Het hoofdkantoor van ECI in Vianen wordt gereorganiseerd.

Ledenaantallen nemen af
De ledenaantallen van ECI nemen alleen maar af, waardoor de winkels te veel geld kosten. ECI gaat zich nu toeleggen op haar online strategie. Het bedrijf heeft de tweede plaats veroverd op de Nederlandse online boekenmarkt. Meer dan 60 procent van de omzet komt via de verkoop van boeken, dvd’s, cd’s en games op internet.

’110 banen weg’
Volgens de vakbeweging FNV verdwijnen 110 banen door het sluiten van de winkels. Volgens ECI is er geen geld voor een sociaal plan. Het is nog onduidelijk of de FNV stappen gaat ondernemen.