Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

‘Beavis and Butt-Head’ terug op tv

Het volkomen onvolwassen puberduo Beavis en Butt-Head maakt een spectaculaire comeback bij MTV. Het koppel kwam in 1993 op de buis met de pilot ‘Frog Baseball‘ en zette de transitie van videoclipkanaal naar seriezender in. Met de terugkeer van de twee aartsluie dommeriken komen er in elk geval weer wat meer clips op MTV want de formule blijft: obsessief muziekvideo’s afzeiken, bizarre avonturen en idioot gelach. Lady Gaga kan haar borst natmaken.

De hagelnieuwe afleveringen worden geschreven door Mike Judge, de man achter de tweehonderd bestaande episodes van ‘Beavis and Butt-Head’. Behalve hun karige woonkamer zal het duo nog steeds te vinden zijn in hun middelbare school en de hamburgertent waar de antihelden hun zakgeld verdienen. De minimalistische animatietechniek blijft ook. Wanneer de serie in Nederland door MTV wordt uigezonden, is nog niet bekend.