Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

6 redenen om uit te gaan

1 festival

Viering Chinees Nieuwjaar

Utrecht: verzamelen op Jacobskerkhof om 19.00u. Gratis. Clubavond RASA: 22.00-03.00u. Entree: 4,80-8 euro. www.rasa.nl

Als onderdeel van The Wild Wild East, een nieuw festival voor de podiumkunsten uit Centraal-Azië, Zuidoost-Azië en het Verre Oosten, is er vanavond een traditionele viering van het Chinees Nieuwjaar in Wijk C, met muziek, zang, dans en martial arts. Vanaf 22.00 uur gaat het feest over in RASA’s global club night ‘Mind Your Step!’. Wilde Koreaanse beats, Chinese dragon dance en Mongoolse drum ’n bass worden verweven met gipsy hotstep, funky afrobeat en electro-cumbia. Met o.a. dj Socrates, dj OMFO en dj Goldfinger.

2 talkshow

De Unie Late Night # 18

Rotterdam: De Unie. Tijd: 21.30u. Toegang: 2,50 euro. www.deunie.nu

Te gast bij de maandelijkse talkshow De Unie Late Night zijn Peter Dijksman (de beste schoenmaker van de stad, zegt hij zelf), het ukelele duo The Uke Box, regisseur David Verbeek over zijn film Club Zeus en een optreden van Sir Ian (de Rotterdamse zanger Bart Hoevenaars, ex-Mono).

3 cultuur op kamers

Stukafest Utrecht

Utrecht. Tijd: v.a. 18.00u. Prijzen: 1 ronde 4,50, 3 rondes 11 euro, 3 rondes + StukaFeest 14,50 euro, StukaFeest 4,50 euro. www.stukafest.nl

Derde editie van Stukafest Utrecht, het festival waarbij studentenkamers worden omgetoverd tot minipodia met poëzie, film, dans, muziek, cabaret en andere acts. Met o.a. Flux, Emilio Guzman, Asfaltfeeën, Finn Silver en Ronald Giphart. Naast een opening en StukaHap in Stairway to Heaven, vindt er ook een afsluitend feest plaats in Tivoli de Helling met o.a. The Tunes en Balkanbeatz.

4 muziek

Incubated 05

Tilburg: Paradox. Tijd: 21.00u. Entree: 8 euro. www.paradoxtilburg.nl

Vijfde editie van Incubated, de maandelijkse muziekavond georganiseerd door het Incubate festival en Muziekpodium Paradox. Optredens van dubstep-producer Shackleton, de jonge Londense gitarist Cam Deas en outsider-blues artiest Ignatz.

5 benefiet

Baskerville/Kattekwaadcollectief

Eindhoven: Gaslab. Tijd: 20.30u. Entree: 5/7,50 euro. www.tue.nl/sg

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die de Amsterdam Dakar Challenge rijden voor het goede doel hopen op deze benefietavond nog meer geld bijeen te halen. Met het producersduo Baskerville en het Kattekwaad-collectief.

6 korte films

Short Film Marathon

Groningen: Forum Images. Tijd: 19.45u. Entree: 9 euro. Res: 050-3120433. www.forumimages.nl

De Groninger pocketeditie van het International Film Festival Rotterdam presenteert een Short Film Marathon, waar vier uur lang 20 korte films uit het aanbod van de Rotterdamse marathon worden vertoond.