Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zacht, wat zon

Normaal wordt het in de eerste week van februari overdag niet warmer dan een graad of 5 en is van vroeg voorjaarsweer geen sprake, maar de kou is nu uit de lucht. De komende dagen wordt met stevige westen- of zuidwestenwinden vrij zachte lucht aangevoerd. Vanaf vrijdag komen de temperaturen zelfs in de dubbele cijfers.

Vannacht trekt een regenstoring over ons land. Daarbij blijven de temperaturen overal boven het vriespunt.

Morgen overdag blijft het op de meeste plaatsen droog met in de vroege ochtend wegtrekkende wolken en mogelijk ook mist in het oosten en zuidoosten. Elders schijnt de zon en worden in de middag stapelwolken gevormd. De zuidwestenwind is matig en aan zee vrij krachtig tot krachtig. Door aanvoer van zachte lucht wordt het 7 of 8 graden.

In de nacht naar vrijdag gaat het harder waaien. Ook vrijdag overdag waait het flink. Hard, windkracht 7, aan zee. Ook boven land blijft het (vrij) krachtig waaien. Uit de wolken valt vooral in het noorden langdurig en veel regen. Naar het zuiden toe blijft het droger.

In het weekeinde en begin volgende week blijven storingen over of langs ons land trekken met aanhoudend veel wind, wolken en soms ook regen.