Dit is een artikel uit het NRC-archief

Games

The Daily is live

De eerste iPadkrant is een feit. Vandaag presenteerde mediatycoon Rupert Murdoch de eerste editie van The Daily.

“New times demand new journalism,” aldus Murdoch. “So we built The Daily completely from scratch - on the most innovative device to come about in my time - the iPad.”

De krant kost 99 dollarcent per week,  komt elke dag uit en telt tot honderd pagina’s. Hij is alleen helaas nog niet op de Nederlandse iPads te verkrijgen. The Daily probeert voorbij de gedrukte letter te gaan door het gebruik van HD-video’s en panoramafoto’s. De redactie focust zich op nieuws, sport, achterklap, opinie, kunst en leven en apps en games.

“In short, we believe The Daily will be the model for how stories are told and consumed in this digital age” - Rupert Murdoch

De redactieburelen zijn gevestigd in New York en Los Angeles en worden aangestuurd door Jesse Angelo, een voormalige topman van de New York Post. Die krant is net als The Daily in het bezit van Murdoch’s News Corp.