Ook zoekmachine Microsoft gebruikt Google

Wel eens gezocht naar  hiybbprqag?  Toch maar eens doen, want dit nepwoord gebruikte Google om aan te tonen dat concurrent Bing.com van Microsoft zoekresultaten kopieert. Internetbedrijf Google beschuldigt Microsoft ervan de formules van de Googles zoekmachine te kopiëren in Bing, de concurrerende zoekmachine. De kwestie kwam aan het licht doordat technici nepresultaten in de vorm

Wel eens gezocht naar  hiybbprqag?  Toch maar eens doen, want dit nepwoord gebruikte Google om aan te tonen dat concurrent Bing.com van Microsoft zoekresultaten kopieert.


Internetbedrijf Google beschuldigt Microsoft ervan de formules van de Googles zoekmachine te kopiëren in Bing, de concurrerende zoekmachine. De kwestie kwam aan het licht doordat technici nepresultaten in de vorm van niet bestaande woorden  gingen toevoegen, zoals hiybbprqag.
Zulke nepwoorden doken later ook op in de resultaten van Bing.com. Microsoft ontkent aanvankelijk niet . In een eerste reactie  geeft een woordvoerder van Microsoft aan dat Bing verschillende  bronnen gebruikt om relevante resultaten te tonen. Daar horen blijkbaar ook de zoekalgoritmes bij die marktleider Google  presenteert.

Lees hier het spionage-achtige verhaal in SearchEngineLand, en Googles verhaal. En de eerste en tweede reactie van Bing.

Microsoft zegt dat de “val” die Google zette alleen maar kon slagen omdat Bing de zogeheten click stream van gebruikers inzet  als “een van de duizend manieren” om te bepalen of de getoonde eigen zoeksresultaten wel relevant zijn. “We hebben niets gekopieerd van Google. Punt”, aldus Yusuf Mehdi van Microsoft Online.