Nog steeds gevaar voor gladheid in het oosten

In het oosten van Nederland en in Limburg moeten weggebruikers vanochtend nog steeds rekening houden met gladheid. Bevriezing van natte weggedeelten kan plaatselijk gevaar opleveren.

Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer ingetrokken, maar voor de ochtendspits geldt nog steeds dat mensen alert moeten zijn op plaatselijke gladheid in Overijssel, Gelderland en Limburg.

In de rest van het land moet rekening worden gehouden met mistbanken. De Verkeersinformatiedienst verwacht ondanks de gladheid een reguliere ochtendspits.

Gisteravond zorgde de gladheid in de oostelijke provincies voor veel ongelukken. De grootste problemen deden zich voor op de A76 die in beide richtingen werd afgesloten nadat de weg in een ijsbaan was veranderd. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers niet de weg op te gaan.

Het grootste ongeval vond plaats op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem waar twintig mensen gewond raakten door een kettingbotsing. De A12 werd in de richting van Arnhem afgesloten. Om ongeveer 22.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.