Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Misbruikzaak Zwitserland

Een 54-jarige man heeft volgens de Zwitserse politie bekend 114 mensen te hebben misbruikt, onder wie zwakbegaafde kinderen en volwassenen. Dat gebeurde in negen tehuizen in Zwitserland en Duitsland waar de man sinds 1982 als therapeut werkte. Het bewijs tegen de man zou bestaan uit foto’s en uren aan video-opnamen. De politie heeft 122 slachtoffers geïdentificeerd, vooral mannen. Het jongste slachtoffer was 1 toen het werd misbruikt, 42 slachtoffers waren boven de 18. De man zit sinds april 2010 vast. (AP)