Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

Kunst scannen, in plaats van wegen

The adapted Google Street View camera is pictured during the launch of the new "Google Art Project" website, at the Tate Britain gallery in London, on February 1, 2011. Art lovers will be able to stroll through some of the world's most acclaimed galleries at the click of a mouse, after Google Tuesday launched a service that uses Street View technology to put the museums online. AFP PHOTO/LEON NEAL
The adapted Google Street View camera is pictured during the launch of the new "Google Art Project" website, at the Tate Britain gallery in London, on February 1, 2011. Art lovers will be able to stroll through some of the world's most acclaimed galleries at the click of a mouse, after Google Tuesday launched a service that uses Street View technology to put the museums online. AFP PHOTO/LEON NEAL AFP