Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws voorpagina

Maastricht Airport wil zelf vluchten gaan aanbieden

Maastricht, 2 febr. Het Limburgse vliegveld Maastricht Aachen Airport wil met enkele partners een eigen luchtvaartmaatschappij beginnen. ‘Wings of Maastricht’ is voornemens te gaan vliegen op Amsterdam, Londen en München. Over een maand moet duidelijk zijn of er voldoende financieel draagvlak is voor Wings of Maastricht. Pagina 17

Aanbesteding ov met jaar uitgesteld

Rotterdam, 2 febr. De verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt een jaar uitgesteld, tot 1 januari 2013, om de drie steden meer tijd te gunnen. Pagina 7

Zwemmer Thorpe maakt rentree

Sydney, 2 febr. Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe (28) heeft vandaag in Sydney zijn rentree aangekondigd. De Australiër hoopt op de Spelen van volgend jaar in Londen uit te komen op de 100 en 200 meter vrij. Pagina 13

OM: geef beveiliger handboeien en stok

Rotterdam, 2 febr. Particuliere beveiligers moeten worden uitgerust met handboeien en een wapenstok, vindt scheidend voorzitter van het college van procureurs-generaal, Harm Brouwer. De Nederlandse Politievakbond is tegen. Drie

Verkoop nieuwe auto’s stijgt flink

Rotterdam, 2 febr. De verkoop van nieuwe auto’s is in januari ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 19,8 procent gestegen. VW (Polo en Golf) is het populairst, voor Renault en Peugeot.

Kleisterlee op 1 juli naar Vodafone

Amsterdam, 2 febr. Gerard Kleisterlee, de scheidend bestuursvoorzitter van Philips, wordt per 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van het Britse telecombedrijf Vodafone. Pagina 15

Filmfestival R’dam steunt filmers Iran

Rotterdam, 2 febr. Het Filmfestival Rotterdam is een actie begonnen voor twee Iraanse filmmakers, die onlangs in eigen land zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Pagina 11