Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Kort nieuws Sport

Topclubs Engeland winnen moeizaam

Rotterdam, 2 febr. De topclubs in de Premier League hebben gisteravond hun competitiewedstrijden gewonnen. Manchester United versloeg op Old Trafford Aston Villa met 3-1. Achtervolger Arsenal won op eigen veld met 2-1 van Everton, de club van oud-Ajacied John Heitinga. Chelsea zegevierde na een 2-2 ruststand met 4-2 bij Sunderland. De miljoenenaankopen Fernando Torres en David Luiz deden nog niet mee bij Chelsea. In de stand houdt Manchester United een voorsprong van vijf punten op Arsenal. Chelsea staat vierde met een punt minder dan Manchester City en tien punten achterstand op de koploper. (Novum)

Daphne Koster mag nu naar AZ

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 2 febr. International Daphne Koster keert binnenkort terug bij het vrouwenteam van AZ. Door het vertrek van de Engelse internationals Jessica Fishlock en Alexandra Culvin naar Bristol, is er weer plaats voor Koster bij haar oude club. Koster kreeg eerder van voetbalbond KNVB geen toestemming voor de overgang van het Amerikaanse Sky Blue uit New Jersey naar AZ. De bond wil niet dat er meer dan vier internationals voor een club spelen, omdat te grote krachtsverschillen niet goed zijn voor het imago van het vrouwenvoetbal.

Gelijkspel AC Milan thuis tegen Lazio

Milaan, 2 febr. De Italiaanse voetbaltopper tussen koploper AC Milan en Lazio Roma, dat derde staat in de Serie A, heeft geen winnaar opgeleverd. In San Siro werd het 0-0. Bij Milan deed oud-Ajacied Urby Emanuelson de hele wedstrijd mee. (Novum)

Graafschap houdt FC Utrecht op 0-0

Doetinchem, 2 febr. De Graafschap heeft gisteren aan het inhaalduel met FC Utrecht op De Vijverberg een punt overgehouden: 0-0. de wedstrijd was afgelopen weekeinde afgelast. (Novum)