Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Help Egypte en gooi schoenen naar Mubarak

Nu de Egyptenaren al dagenlang demonstreren voor het einde van Mubarak, verschijnen op het web de eerste games waarmee je Egypte op symbolische wijze een handje kunt helpen. In de ‘Hit Hosni Mubarak’ game is het doel de Egyptische president zo vaak mogelijk met schoenen in zijn gezicht te raken. De schoen is in de Arabische wereld uitgegroeid tot een symbool van belediging. Onder meer president Bush werd bij een bezoek aan Irak in 2008 met een schoen bekogeld (video).

Speel het spel hier.