Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Doden en rellen na afgelaste sollicitatie in India

Achttien jonge Indiase werkzoekenden die op het dak van een overvolle trein meereisden zijn vandaag om het leven gekomen toen ze tegen een lage brug sloegen. De slachtoffers maakten deel uit van een groep van 200.000 mensen die wilden solliciteren naar 461 banen bij een Indiase paramilitaire beweging. De sollicitatieprocedure ging niet door.

De onverwacht grote opkomst deed de Indiaas-Tibetaanse Grensmacht (wiki) beslissen de procedure uit te stellen. De boze sollicitanten staken daarop vijf bussen en een tankstation in brand tijdens protesten in Bareilly, zo’n 115 kilometer ten zuidwesten van de noordelijke stad Lucknow, meldt de politie.

De achttien slachtoffers kwamen uiteindelijk om het leven toen de werkzoekenden huiswaarts keerden in volgepropte treinen. Diegenen die niet in de wagons pasten, klommen erop. De meesten die de brug raakten overleden ter plekke. Negen mensen zijn met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.