Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Transfer Bas Dost naar Ajax afgeketst

Spits Bas Dost van SC Heerenveen verkast niet naar Ajax. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vannacht (middernacht) werd een laatste bod van Ajax van 4,5 miljoen euro afgewezen. Volgens de NOS werd een verschil van driekwart miljoen euro niet overbrugd.

Dost verloor gisteren een arbitragezaak waarmee hij had gehoopt zijn vijfjarig contract met Heerenveen te ontbinden. De clubs kwamen er onderling vervolgens niet uit. Volgens VI heeft Ajax ook nog een gratis speler in de aanbieding gedaan, maar Heerenveen hapte niet toe.

Ajax zag deze maand sterspeler Luis Suarez vertrekken naar Liverpool en zocht naar een opvolger. Ook Dries Mertens van FC Utrecht zou in beeld zijn geweest. Volgens de NOS is een bod van acht miljoen voor de Belgische vleugelaanvaller afgewezen door Utrecht.

Spits Luc Castaignos verlaat Feyenoord aan het eind van het seizoen, zo kwamen de Rotterdamse club en Inter Milaan overeen.

In Engeland grote transfers
Spectaculaire transfers bleven uit in Nederland, maar in Engeland werd weer veel geld uitgegeven aan spelersmateriaal - met name door Chelsea en Liverpool.

Fernando Torres verhuist voor naar verluidt 58,5 miljoen euro naar Chelsea. Zijn oude club Liverpool trok de jonge spits Andy Caroll aan van Newcastle United voor ruim 40 miljoen euro, hoewel over transferbedragen geen officiële mededelingen worden gedaan.

Chelsea trok ook nog David Luiz aan van Benfica. De verdediger kostte ruim 30 miljoen euro, meldt The Guardian.

Bekijk een overzicht van transfers wereldwijd op vi.nl of nos.nl.