op nrcnext.nl

Over halve eeuw nog bekend

Wie zal over vijfhonderd jaar nog herinnerd worden? De (nu al) omvangrijke geschiedenis van talententelevisieshows laat zien dat de houdbaarheid van bekendheid steeds korter wordt. In 1517 schreef Niccolo Machiavelli een formule voor beroemdheid. Wat moet je anno 2011 doen om in 2511 nog een bekende naam te zijn?

Sportief drama van België

Niemand leek de Belgen ook maar een strobreed in de weg te kunnen leggen. Want als er een sport is waar de Belgen goed in zijn, dan is het wel veldrijden. Het land werd ondergedompeld in een staat van nationale rouw, omdat afgelopen zondag niet een Belgische veldrijder, maar een Tsjech als eerste over de eindstreep ging. En hierdoor ging voor de tweede keer op rij de gouden plak op het WK veldrijden aan de neus van de Belgen voorbij. Is het een incident of een trend? De Belgen hopen het eerste. Bekijk op nrcnext.nl de laatste ronde.