Kort nieuws Voorpagina

Eerdere straf van Bahrami volgens minister irrelevant

Den Haag, 1 febr. Een eerdere veroordeling van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami wegens cocaïnesmokkel is volgens minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken, VVD) niet van invloed geweest op de vergeefse inspanningen van de Nederlandse regering om haar executie in Iran te voorkomen. Eind vorige week werd Bahrami in Teheran opgehangen. Pagina 7

Lockerbie: Britten adviseerden Libië

Londen, 1 febr. De Britse overheid heeft Libië geadviseerd hoe het de Libiër vrij kon krijgen die verantwoordelijk was voor de terreuraanslag op een vliegtuig boven het Schotse Lockerbie in 1988, zo blijkt uit ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Londen die via de klokkenluiderswebsite WikiLeaks zijn uitgelekt. Pagina 5

Transfers: Chelsea spendeert 82 mln

Rotterdam, 1 febr. Voetbalclub Chelsea heeft vlak voor het verstrijken van de transferperiode het meest uitgegeven aan nieuwe spelers. De Spanjaard Fernando Torres en de Braziliaan David Luiz kostten samen 82 miljoen euro, een miljoen minder dan de uitstaande schuld van de Londense club. De overgang van spits Bas Dost van Heerenveen naar Ajax ketste af. Twee en pagina 12

Hearst doet bod op uitgever van Elle

Rotterdam, 1 febr. Het Amerikaanse mediaconcern Hearst heeft een bod van 651 miljoen euro uitgebracht op de internationale tijdschriften van het Franse conglomeraat Lagardère, waaronder meer dan veertig edities van Elle, en Nederlandse bladen als Quote en Santé. Pagina 17

BP verkoopt in VS twee raffinaderijen

Rotterdam, 1 febr. De Britse oliemaatschappij BP voert een verdere reorganisatie door, na de olieramp in de Golf van Mexico. Het bedrijf gaat twee raffinaderijen in de Verenigde Staten verkopen. Pagina 15

Bennink: 8 mln dollar bij Sara Lee

Rotterdam, 1 febr. Jan Bennink, oud-topman van Numico, gaat minimaal 8 miljoen dollar verdienen als president-commissaris bij levensmiddelenconcern Sara Lee. Pagina 13