Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Demonstratie op de Dam tegen Mubarak

Ruim honderd mensen hebben zich op de Dam in Amsterdam verzameld om hun steun te betuigen aan de massabetoging in de Egyptische hoofdstad Kairo en om het vertrek te eisen van de zittende president Hosni Mubarak.

De demonstranten zingen het Egyptische volkslied en roepen onder meer in het Arabisch op tot het vertrek van Mubarak.

De betoging verloopt vooralsnog zonder incidenten en de Amsterdamse politie verwacht geen problemen, meldt AT5.

Sp!ts-journalist Wouter Spanjaart staat op de Dam en maakte deze beelden:

Volgens Al Jazeera demonstreren in heel Egypte ongeveer acht miljoen mensen. Naar schatting zijn in Kairo zo’n twee miljoen mensen op de been. Zij eisen het vertrek van Mubarak en dat er een einde komt aan de enorme armoede, de stijgende prijzen en de hoge werkloosheid.

Volg op twitter de demonstratie op de Dam.

Foto’s van de demonstratie bij AT5.