Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

4 redenen om tv te kijken

1 realityserie

Hotel de Toekomst

RTL 4, 20.30 - 21.30 u.

Acht werklozen knappen een eeuwenoud familiehotel op de Veluwe, met als ultiem doel het verkrijgen van een baan in dit hotel.

2 serie

Glee

RTL 5, 20.30 - 21.30 u.

Celebs staan massaal in de rij voor een rolletje in de hitserie Glee. Olivia Newton John, Gwyneth Paltrow, Lady Gaga, Madonna, Javier Bardem, John Stamos, Taylor Swift en Anne Hathaway hebben allemaal al meegespeeld. Deze keer is Britney Spears aan de beurt. Ze zingt een duet met cheerleader Brittany. In de VS keken 13,3 miljoen mensen naar Spears in Glee. Daarmee is deze aflevering de best bekeken aflevering ooit.

3 film

Het uur van de wolf: Tiger eyes

Ned. 2, 23.00 - 23.55 u.

Regisseur Frank Scheffer heeft speciaal voor de veertigste editie van het Rotterdams Filmfestival de film Tiger Eyes gemaakt. Aan de hand van portretten van internationale regisseurs, die representatief zijn voor de afgelopen vier decennia van het festival, maakt de film de balans op van veertig jaar IFFR.

4 docuserie

Classic albums: Meat Loaf - Bat out of hell

Ned. 3, 23.10 - 00.05 u.

Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek van tijdsbeeldbepalende rockalbums en geven zo inzicht in de wijze waarop het album is ontstaan. Deze keer Meat Loafs Bat out of Hell (1970).