vandaag

In het nieuws:

In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuwe zitting gehouden in de zaak rond de Nederlandse verdachte Vincent T. De architect wordt verdacht van de moord op zijn 25-jarige buurvrouw in de Zuid-Engelse plaats Bristol. Hij zit in ieder geval tot vandaag in voorlopige hechtenis.

In het centrum van Putten zoekt de landmacht naar het lichaam van een Duitse soldaat die er in de Tweede Wereldoorlog begraven zou zijn. Vorig jaar gaf iemand bij de kliklijn Meld Misdaad Anoniem een locatie door.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt met cijfers over sterfte door kanker en voortijdig schoolverlaters die terugkeren in het onderwijs.

In Niger worden vandaag presidentsverkiezingen gehouden. Vorig jaar februari werd de zittende president Mamadou Tandja bij een staatsgreep door het leger afgezet. De 6,7 miljoen stemgerechtigden kunnen vandaag kiezen uit tien presidentskandidaten.

In Jeruzalem heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.