Ruim 2.600 toeristen teruggehaald uit Egypte

In de loop van vandaag keren honderden Nederlandse toeristen voortijdig terug uit Egypte. Arkefly, Corendon en Transavia halen met vijftien vluchten ongeveer 2.600 vakantiegangers terug uit Sharm el-Sheikh, Hurghada, Aswan en Luxor.

Transavia voert acht extra vluchten uit, terwijl KLM de capaciteit van reguliere vluchten uitbreidt door grotere toestellen in te zetten. De toeristen worden gerepatrieerd vanwege de onrust in Egypte. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt sinds zondag alle reizen naar het land.

Ook van verschillende bedrijven met werknemers in Egypte die hebben besloten hun medewerkers terug te halen zijn toestellen geland. Onder hen werknemers van Shell en Heineken. De bierbrouwer heeft de productie in het Arabische land stilgelegd. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er tussen de 4.000 en 5.000 Nederlanders in Egypte waarvan er de komende dagen zo’n 3.000 terugkomen.