Rood Van Bommel in competitieduel Milan

Mark van Bommel heeft zaterdag bij zijn competitiedebuut voor AC Milan de rode kaart gekregen. De middenvelder die deze winterstop is overgekomen van Bayern München kreeg in de wedstrijd tegen Catania in de 54ste minuut zijn tweede gele kaart. Milan won op Sicilië met 2-0.

Vier minuten na het wegsturen van Van Bommel zette Robinho zijn ploeg op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic besliste de wedstrijd vijf minuten voor tijd. Urby Emanuelson, vorige week overgekomen van Ajax, viel vlak na rust in bij AC Milan.

Trainer Massimiliano Allegri toonde zich tevreden over Van Bommel. „Hij heeft zijn eerste competitiewedstrijd goed gespeeld”, zei hij tegenover persbureau AP. „Drie dagen geleden speelde hij ook al een zwaar bekerduel tegen Sampdoria. Hij moet nu zijn ploeggenoten nog leren kennen.”

Allegri veroordeelde de rode kaart van Van Bommel niet. „Zijn overtredingen waren niet ernstig, maar de scheidsrechter besliste anders.” Ploeggenoot Massimo Oddo zei: „Mark is een ervaren speler en voor ons een versterking. Ik weet zeker dat hij ons zal helpen. Mark duelleert vaak met zijn tegenstander en riskeert daarmee kaarten te krijgen.”

AC Milan, koploper in de Serie A, koopt vermoedelijk vandaag ook verdediger Nicola Legrottaglie van Juventus. Behalve Van Bommel en Emanuelson versterkte Allegri zijn ploeg deze winterstop ook met Antonio Cassano en Dídac Vilà.