Robben scoort en grijpt teamgenoot bij de keel

Arjen Robben baarde zaterdag opzien door zijn ploeggenoot Thomas Müller fysiek te bejegenen.

Arjen Robben heeft zaterdag in het competitieduel tussen Bayern München en Werder Bremen niet alleen met een doelpunt van zich doen spreken. De aanvaller ging na de met 3-1 gewonnen wedstrijd verhaal halen bij Thomas Müller en pakte zijn ploeggenoot bij de keel.

Müller zou tijdens de wedstrijd met armgebaren zijn ongenoegen hebben geuit nadat Robben de bal niet aan hem had afgespeeld. De aanvaller was daar niet van gediend. Teamgenoten moesten de kemphanen uit elkaar halen. „Een discussie tijdens een duel is goed, maar dat doe je niet met handgebaren. Dat haat ik”, verklaarde Robben zijn actie.

Bayern klom door de zege naar de derde plaats in de Bundesliga. Voor de ploeg van trainer Louis van Gaal lijkt prolongatie van de landstitel niet haalbaar dit seizoen. Koploper Borussia Dortmund won met 3-0 bij VfL Wolfsburg en behoudt daardoor een voorsprong van maar liefst elf punten op Bayer Leverkusen en veertien punten op Bayern.

In Italië blijft AC Milan stevig aan kop in de Serie A. De rossoneri behaalden bij Catania een 2-0 overwinning. Milan scoorde pas toen het met een man minder speelde na een rode kaart voor Mark van Bommel (twee keer geel). Na rust scoorden Robinho en Zlatan Ibrahimovic. Internazionale won met 3-2 van Palermo. Samuel Eto’o maakte het winnende doelpunt uit een strafschop.

In de Primera Division revancheerde koploper FC Barcelona zich met een 3-0 zege op Hercules Alicante voor de 2-0 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Pedro opende de score, Lionel Messi zorgde met twee treffers in de slotfase voor de beslissing. Het was de vijftiende competitiezege op rij voor Barça, een evenaring van het record van Real Madrid uit het seizoen 1960/61. (Novum)