Reageerbuisbaby

Kinderen uit een buisje

WASHINGTON, 31 JAN. – De eerste baby ter wereld “uit een reageerbuisje” zal waarschijnlijk binnen een jaar in de Britse universiteitsstad Cambridge ter wereld komen, en als dat gebeurt, breekt over de gehele wereld de hel los. Aldus de Amerikaanse bioloog dr. James Watson , die in 1962 de Nobelprijs voor geneeskunde kreeg en verbonden is aan de Harvard universiteit.

De artsen Robert Edwards en Patrick Steptoe van de universiteit van Cambridge zijn erin geslaagd een vrouwelijke eicel met een mannelijke zaadcel te verenigen en toen een embryo te laten groeien. Volgens dr. Watson moeten de Verenigde Staten de leiding nemen bij het instellen van een internationale commissie die zal moeten uitmaken of de mensheid kinderen “uit een reageerbuisje” wil hebben of dat men deze experimenten van het begin af moet verbieden. Men zal onmiddellijk beslissingen moeten nemen, daar duizenden onvruchtbare vrouwen een baby zullen willen hebben die op dezelfde wijze is ontstaan als het eerste reageerbuisjeskind, aldus Watson. (Reuter)