Poetsen in het cosplay-café

Speels geklede serveersters maken het Meidolls Café schoon in Cainta Rizal, ten oosten van de Filipijnse hoofdstad Manila. De dames zijn verkleed in een dienstmeisjes-uniform, en dat is niet zomaar: het café is het eerste ‘cosplay-café’ in het land.

Serveersters entertainen hier hun klanten in kleding die geïnspireerd is door de rollenspelcultuur cosplay. Dit is een van oorsprong Japanse subcultuur waarbij je je verkleedt als een anime-, manga- of computerspelpersonage.

In Nederland wordt ook ‘gecosplayd’, bijvoorbeeld op het evenement Tsunacon. Dit is een bijeenkomst waarbij de bezoekers opgaan in nieuwe en oude Japanse cultuur, zoals anime, mangastrips, videogames en vechtsporten. Cosplay-kleedkamers zijn daar ook, plus de mogelijkheid van een cosplay-fotoshoot.