op nrcnext.nl

Beatrix is jarig. Stopt ze?

Vandaag wordt koningin Beatrix 73 jaar. In 1980 maakte koningin Juliana op 31 januari bekend dat ze zou vertrekken. De vraag is: draagt Beatrix vandaag de troon over? Van de meeste Nederlanders hoeft het niet. Zeven van de tien vinden het ‘prima’ als koningin Beatrix nog even aanblijft. Discussieer op nrcnext.nl mee over Beatrix. Moet ze nog even blijven of niet? En waarom?

Niets is zo sexy als suggestie

Muziekjournalist Job de Wit blogt ieder weekend over zijn videoclip van de week. Afgelopen weekend: De Zweedse groep Karl X Johan speelt ‘Flames’. Een man en een vrouw en regisseur Gustav Johansson die ze op de huid zit: douchen, scheren, make-up, kleding, oorbellen. De Ennio Morricone-sample zorgt voor de grandeur, alles wijst erop dat er een grootse climax volgt. Glimlach, drankje, hand, kus, sigaret, mee naar huis. Je ziet in feite niets, maar je mist evenmin iets: weinig is zo sexy als suggestie.