Opinie

Nieuw toekomstperspectief

Sinds de vakantie heb ik leidster A. van de naschoolse opvang niet meer gezien. Nietsvermoedend vraag ik hoe het met haar gaat. Ze barst meteen los over haar promiscue echtgenoot en dat het desondanks moeilijk loslaten is. Mijn kinderen hebben meteen door dat dit een belangrijk gesprek is. Ze zijn zelden stil, maar luisteren nu

Sinds de vakantie heb ik leidster A. van de naschoolse opvang niet meer gezien. Nietsvermoedend vraag ik hoe het met haar gaat.

Ze barst meteen los over haar promiscue echtgenoot en dat het desondanks moeilijk loslaten is.

Mijn kinderen hebben meteen door dat dit een belangrijk gesprek is. Ze zijn zelden stil, maar luisteren nu ademloos.

Bijna een uur later fietsen we naar huis. Onderweg vraagt mijn zoon (7) wat er nou precies aan de hand is.

Haarfijn legt mijn dochter (9) uit dat de man van A. verliefd is geworden op een andere vrouw en nu graag twee vrouwen wil.

Zoon ziet kennelijk perspectief: „Ik heb nooit geweten dat dit ook een mogelijkheid is”.

Anneke Eijpe