Meetikken met Al Jazeera en Twitter

De afgelopen dagen heeft de redactie van nrc.nl de protesten in Egypte nauwgezet gevolgd en er live verslag van gedaan met Cover it Live (28 januari – 25.568 lezers, 29 januari en 30 januari – 36.114 lezers). Redacteuren kunnen met dat programma snel updaten en lezers kunnen vragen stellen en tips geven. Al Jazeera en BBC

De afgelopen dagen heeft de redactie van nrc.nl de protesten in Egypte nauwgezet gevolgd en er live verslag van gedaan met Cover it Live (28 januari - 25.568 lezers, 29 januari en 30 januari - 36.114 lezers). Redacteuren kunnen met dat programma snel updaten en lezers kunnen vragen stellen en tips geven. Al Jazeera en BBC stonden het hele weekend aan, twitterstreams van mensen ter plaatse stroomden binnen en de internationale persbureaus gaven updates. Nrc.nl bracht deze bronnen samen in een scherm als dit:

Screenshot Cover it LiveScreenshot Cover it Live

Op de voorpagina kondigden we de liveblog groot aan met een foto - a la The Huffington Post.  De belangrijkste updates gaven we door aan onze 11.000 twittervolgers. Ondertussen tikten twee man nieuwsartikelen en stelden ze fotoseries samen (zie hieronder)

Omdat de protesten in Egypte nog wel even doorgaan en we vaker groot nieuws op deze manier verslaan, aan u de vraag: wat vindt u van deze liveverslaggeving? Wat mist er? Hoe zou het beter kunnen?