Kort nieuws voorpagina

Salesianen geven seksueel misbruik toe en gaan betalen

Rotterdam, 31 jan. De salesianen van Don Bosco erkennen schuld in de affaire rond seksueel misbruik in de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk. In een brief aan alle slachtoffers van de congregatie wordt diepe spijt betuigd en een „ruimhartige” schadevergoedingsregeling zonder juridische procedures in het vooruitzicht gesteld. Pagina 8

Treinen botsen: 10 doden in Duitsland

Berlijn, 31 jan. Bij een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein zijn zaterdag in de deelstaat Saksen-Anhalt, in het oosten van Duitsland, ten minste tien mensen om het leven gekomen. Waarschijnlijk heeft een van de betrokken machinisten een stopsignaal genegeerd. Pagina 6

Veldrijden: weer wereldtitel Vos

Rotterdam, 31 jan. Marianne Vos heeft gisteren in het Duitse Sankt Wendel voor de derde opeenvolgende keer de wereldtitel veldrijden gewonnen. Bij de mannen prolongeerde de Tsjech Zdenek Stybar de titel. Pagina 16

Prinses Irene tegen plan Shell Z-Afrika

Johannesburg, 31 jan. Prinses Irene keert zich openlijk tegen een plan van Shell om gas te winnen in het Zuid-Afrikaanse halfwoestijngebied Karoo. Zij exploiteert daar een natuurgebied. Pagina 8

Minimumnorm voor kankerzorg

Rotterdam, 31 jan. Ziekenhuizen die patiënten met borstkanker of darmkanker opereren, moeten dat vanaf volgend jaar minimaal vijftig keer per jaar doen.

Pagina 8

Djokovic winnaar Australian Open

Rotterdam, 31 jan. De Servische tennisser Novak Djokovic heeft gisteren in Melbourne de Australian Open gewonnen, door de Schot Andy Murray te verslaan. Bij de vrouwen won zaterdag de Belgische Kim Clijsters. Pagina 17

Componist Babbitt overleden

Rotterdam, 31 jan. De Amerikaanse componist en muziektheoreticus Milton Byron Babbitt is zaterdag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Princeton, New Jersey. Pagina 11