Kort nieuws Kunst

Nominaties bekend longlist Libris prijs

ROTTERDAM, 31 JAN. Gerbrand Bakker, Adriaan van Dis, Margriet de Moor en Arnon Grunberg zijn de bekendste namen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Ook De Moors dochter Marente staat op de lijst van 18 geselecteerde schrijvers. Grote afwezigen zijn Jan Siebelink (Het lichaam van Clara), P.F. Thomése (De weldoener) en debutant Joost de Vries (Clausewitz). De zes nominaties voor de prijs voor de beste roman van 2010 zijn bekend op 14 maart. Meer op nrcboeken.nl

Componist John Barry overleden

Rotterdam, 31 jan. De Britse componist John Barry is zondagnacht op 77-jarige leeftijd overleden. Barry maakte muziek voor elf James Bondfilms. Barry kreeg vijf keer Oscars voor zijn filmmuziek. Morgen in deze krant een ‘in memoriam’.