Kort nieuws Binnenland

Hare Majesteit Koningin Beatrix. © RVD/ foto VINCENT MENTZEL==F/C==Nederland. 's-Gravenhage, 13 april 2010
Hare Majesteit Koningin Beatrix. © RVD/ foto VINCENT MENTZEL==F/C==Nederland. 's-Gravenhage, 13 april 2010 ©Vincent Mentzel 2010

Ouder na eerste kind ongelukkiger

Utrecht, 31 jan. Ouders zijn jarenlang ongelukkiger na de geboorte van hun eerste kind. Vaders omdat ze minder te besteden hebben en vinden dat ze hun vrije tijd kwijt te zijn. Moeders omdat ze hun vrije tijd niet meer kunnen besteden zoals ze gewend zijn. Dat concludeert Babette Pouwels uit onderzoek waarop ze promoveert aan de Universiteit Utrecht. Mannen houden zeven jaar last van een ‘verminderd geluksgevoel’. Bij vrouwen houdt dit gevoel vijftien jaar lang aan. Pouwels baseert haar bevindingen op Duits onderzoek, waarin 1.130 mannen en vrouwen die tussen 1984 en 2005 hun eerste kind kregen ieder jaar werd gevraagd hun geluksgevoel een cijfer te geven. (Novum)

Koningin 73 jaar

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 31 jan. Koning Beatrix is vandaag 73 jaar geworden. De vorstin evenaart daarmee koning Willem III als het oudste regerend staatshoofd in de geschiedenis van Nederland. Beatrix besteeg de troon op 30 april 1980, toen haar moeder Juliana op haar 71ste verjaardag aftrad. Zoals elk jaar op de verjaardag van Beatrix, zwellen de geruchten over een op handen zijnde abdicatie aan. De koningin viert zoals gebruikelijk haar verjaardag op 30 april.