In beeld: evacuaties wegens vulkaanuitbarsting Japan

Foto: AFP

Meer dan duizend mensen die vlakbij de Shinmoedake vulkaan in het zuiden van Japan wonen zijn geëvacueerd. De vulkaan spuwt sinds woensdag as en stenen in de lucht. Het is voor het eerst in 52 jaar tijd dat de vulkaan is uitgebarsten.

Een gebied van drie kilometer rond de 1421 meter hoge vulkaan is ontruimd. Het is nog niet bekend wanneer de omwonenden weer terug  naar hun huizen kunnen. Wegens de vulkaanuitbarsting zijn meerdere vliegtuigvluchten gestaakt.

Vorige week legde de Bromo-vulkaan het vliegverkeer op Bali gedeeltelijk stil.

Bekijk hieronder een reeks foto’s en hier twee video’s van de actieve vulkaan in Japan.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Foto: ReutersFoto: Reuters

Foto: APFoto: AP

Foto: APFoto: AP

Foto’s van de evacuaties:

Foto: ReutersFoto: Reuters

Foto: ReutersFoto: Reuters