Iets zachter

Na een vrij zacht verloop van de maand is januari toch nog koud geëindigd. In de eerste week van februari loopt de temperatuur echter weer op.

Het bleef vandaag op veel plaatsen grijs en kil. Vanavond en komende nacht vriest het overal weer een paar graden. Vooral rond het IJsselmeer komt soms dichte mist voor maar ook elders kan het zicht slechter worden.

Morgenochtend begin de dag vrijwel overal koud en grijs. Misschien dat langs de oostgrens nog even een waterig zonnetje te zien is. Met een aantrekkende zuidwestenwind wordt zachtere lucht aangevoerd. Het wordt uiteindelijk 2 tot 5 graden.

’s Middags wordt de bewolking vanuit het westen dikker en gaat het regenen. Landinwaarts kan er ook wat natte sneeuw bij zitten. Later op dinsdagavond en in de nacht naar woensdag klaart het breed op waarna het landinwaarts weer licht gaat vriezen. Het kan dan op uitgebreide schaal glad worden door bevriezing van natte wegen.

Woensdag schijnt zo nu en dan de zon en blijft het droog. Met een stevige zuidwester wordt het 5 tot 7 graden. ’s Nachts trekt er opnieuw een storing voorbij met wat regen en blijft de temperatuur overal 2 tot 5 graden boven het vriespunt. Donderdag klaart het vanuit het westen op.