En dit gebeurde ook in het weekend

De wereldvoetbalbond FIFA maakt een deel van de winst die met het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika is verdiend, over naar de voetbalbonden die bij de wereldvoetbalbond zijn aangesloten. Bijna alle leden, van de voetbalbond van Antigua tot de Nederlandse KNVB, krijgen dit jaar een bonus van 300.000 dollar (ongeveer 220.000 euro). Alleen het geschorste golfstaatje Brunei loopt het geldbedrag mis. De Europese voetbalbond UEFA krijgt 1,8 miljoen euro bijgeschreven, net als de overige vijf continentale voetbalbonden. Vorig jaar kregen alle 208 FIFA-leden ook al een bonus. Toen kregen ze aan de vooravond van het WK 250.000 dollar (circa 183.000 euro). (Novum)

Marokko mag in 2015 het voetbaltoernooi om de Afrika Cup organiseren. Dat heeft het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalbond CAF zaterdag besloten. Marokko organiseerde het toernooi voor de eerste keer in 1988. Kameroen behaalde toen de Afrikaanse voetbaltitel. De CAF bepaalde zaterdag ook dat het toernooi om de Afrika Cup in 2017 naar Zuid-Afrika gaat. Afgelopen zomer organiseerde het land nog het WK voetbal. (Novum)

Telstar heeft gisteren de voetbalderby van Noord-Holland tegen FC Volendam in de eerste divisie gewonnen. De ploeg uit Velsen won op eigen veld met 1-0, dankzij een doelpunt van Wouter de Vogel. Volendam verzuimde te profiteren van de nederlaag die koploper FC Zwolle afgelopen vrijdag bij SC Veendam leed en het verrassende thuisverlies dezelfde avond van RKC Waalwijk tegen streekgenoot FC Den Bosch. FC Zwolle, dat deze maand veel minder goed presteert dan eind vorig jaar, blijft leider met elf punten voorsprong op RKC en Volendam. Die clubs hebben een duel minder gespeeld dan de koploper. (Novum)