En dit gebeurde er nog in het weekend

In de regio Rotterdam zijn afgelopen weekeinde twee mannen overleden nadat zij te water waren geraakt. In Berkel en Rodenrijs belandde een auto met twee inzittenden gisteravond in een singel. De 20-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Hij moest door hulpdiensten uit het water worden gehaald en overleed na reanimatie later in het ziekenhuis. In Capelle aan den IJssel overleed gisterochtend een 22-jarige student uit Delft. Hij verdronk na van een vlot te zijn gevallen. Drie andere studenten wisten wel de wal te bereiken. (NRC)

Bij twee branden in kippenstallen zijn zaterdagnacht en zondag tienduizenden kippen om het leven gekomen. Een brand in een kippenschuur in het Gelderse Boven-Leeuwen kostte zaterdagnacht 78.000 legkippen het leven. Bij een brand in het Limburgse Kelpen-Oler kwamen 10.000 kippen om het leven. (Novum)