Een fietstochtje inclusief knoepert met turbosaus

Scene uit de film New Kids Turbo (2010) Foto: Benelux Film Distributors
Scene uit de film New Kids Turbo (2010) Foto: Benelux Film Distributors

De VVV heeft een fietstocht opgesteld door Maaskantje, het thuishonk van de vijf hangjongeren uit de film New Kids Turbo.

Het ‘Maaskantje-arrangement’ noemt de VVV van Noordoost-Brabant de nieuwe fietstocht van Sint Michielsgestel naar Maaskantje. De tocht leidt langs de hotspots uit de film New Kids Turbo, de best bezochte Nederlandse film van 2010. Voor 16,95 euro krijg je een fiets te huur, een knoepert (een snack) met turbosaus, een patatje met, een drankje bij de Majorcabar en een Koekwaus (een soort koek).

Overigens werd vorige week bekend dat jongeren in Noord-Brabant zich brutaler en agressiever opstellen tegen politieagenten sinds New Kids Turbo in de bioscoop draait. De Eindhovense korpschef, burgemeester en hoofdofficier van justitie verklaarden dat tijdens de presentatie van een protocol dat geweld tegen werknemers met een publieke taak, zoals agenten, moet terugdringen. (NRC)