Cohen zou zich schamen

PvdA-leider Job Cohen uitte dit weekend in harde woorden zijn ontevredenheid over het kabinet.

Het kabinet bedondert Nederland en voert een oneerlijk beleid. Dat was de boodschap van PvdA-leider Cohen afgelopen weekend, in zijn toespraak tot het PvdA-congres in Groningen. Hij richtte zich rechtstreeks tot de premier en zei: „Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen maar niet heel Nederland en niet voor eeuwig.” Cohen stelde dat „orde op zaken stellen”, het mantra van het kabinet-Rutte, synoniem staat voor het doorvoeren van botte bezuinigingen. Hij zei dat „investeren in de kracht van Nederland” voor het kabinet beknibbelen op salarissen van onderwijzers en agenten betekent. Opmerkelijk was verder dat GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent het congres bijwoonde, om te spreken over eventuele linkse samenwerking. (NRC)