Bloedbad Somalië na gevechten tussen militairen en politie

In Somalië zijn bij gevechten in de hoofdstad Mogadishu tussen regeringstroepen en politie zestien mensen gedood. Ooggetuigen meldden dat de partijen de confrontatie met elkaar aangingen nadat de politie een militair in burger doodde. Ze vermoedden dat hij een islamitische opstandeling was omdat die zich wel vaker in uniformen hijsen met daaronder een bomvest.

Toen collega’s van de militair op de plek van de executie aankwamen, vielen ze de politie aan. Een verslaggever van persbureau AP telde zestien lijken in het Medina-ziekenhuis in Mogadishu. Sommigen van hen droegen een uniform. Onder de slachtoffers bevinden zich drie vrouwen.

Volgens ziekenhuisdirecteur Mohamed Yusuf raakten dertig mensen gewond. Het bloedbad vond plaats in het kader van een langdurig gebrek van discipline en militair commando in het Somalische leger. Het land verkeert al twintig jaar in burgeroorlog.